Mobiliteit

Mobiliteit

ANWB Automaatje

De Gemeente Midden Drenthe heeft besloten om samen met Dorpenoverleg een doorstart te maken met het project ANWB Automaatje! De energieke start die met steun van Welzijnswerk Midden-Drenthe is gemaakt wordt nu, met veel enthousiasme, overgenomen door de medewerkers van de Gemeentewinkel, die dagelijks bereikbaar zijn op een daarvoor speciaal telefoonnummer.

ANWB Automaatje is een sociale vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele dorpsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Uw vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. U schakelt ANWB Automaatje ook gewoon in voor leuke doelen als een bezoekje afleggen, naar de kapper gaan of gezellig winkelen.

Zo werkt ANWB Automaatje op hoofdlijnen:

  • Heeft u vervoer nodig? Neem dan twee dagen van tevoren contact op met de Gemeentewinkel.
  • Hierna zoekt de medewerker van de Gemeentewinkel een vrijwilliger uit de poule van chauffeurs die u, op het door u gewenste moment, wil rijden.
  • De coördinator belt u terug als er een vrijwilliger beschikbaar is en geeft de globale hoogte van de verontschuldigende onkostenvergoeding aan. De vergoeding bedraagt € 0,30 per kilometer- gerekend vanaf het huis van de vrijwilliger – vermeerderd met de eventuele parkeerkosten.
  • Op het afgesproken moment meldt de vrijwilliger zich bij u en gaat u samen op stap. Bij korte ritten zal hij/zij vaak bij u blijven. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit? Dan maakt hij/zij een afspraak wanneer hij/zij weer klaarstaat voor de terugreis.
  • U betaalt de onkostenvergoeding na de rit rechtstreeks aan de vrijwilliger

Als u gebruik wil maken van deze service, of als u zich wil aanmelden als chauffeur neem dan contact op met de Gemeentewinkel en bel 0593 539 356 (werkdagen van 08.30-16.00) of mail naar :